/ VARDAG /

LONDON - DAY 4

↑En av gatorna i London↑
↑Piccadilly Circus↑
↑Thames River Boats↑
↑London Eye i bakgrunden↑
Victoria Embankment street↑
↑Vänster bild: The Shard i bakgrunden, höger bild: Superfina blommor↑
 
Halloj! Egentligen skulle jag ha skrivit om dag 3 men eftersom att vi var på Westfield (ett shoppingcenter) hela dagen så tyckte jag inte det var lönt att ta med kameran dit. Sååå, nu blir det fredagen, dag 4 som jag istället kommer att skriva om.
 
Dag 4: Förra gången vi var i London så åkte ''vi hop on, hop off'' bussen och vi tyckte det var jättesmidigt eftersom att man kan hoppa av på vilken busshållplats man ville och sedan hoppa på igen och åka vidare, på samma biljett! Så det rekommenderar jag er att göra. Istället för att betala för dyr taxi så åk ''Hop on, Hop off'' bussen. Där har ni som sagt samma biljett hela dagen och får hoppa av när ni vill, dessutom när ni åker bussen så får ni höra allt om gatorna, byggnaderna osv. Jätteintressant! Iallafall, vi tog bussen utanför vårt hotell (Bayswater road) och sedan åkte vi till Piccadilly circus där vi hoppade av för att kolla på en sportaffär som låg några meter ifrån. Efter sportaffären hoppade vi på igen, åkte till London bridge där vi hoppade av. Sedan promenerade vi till Thames River Boats där vi åkte en 30 minuters båttur genom Thames floden. Jättemysigt! Efter båtturen så hoppade vi på bussen igen och åkte till början av Hyde Park, promenerade längs parken och sedan åt vi lunch/middag på Pizza hut på Oxfordstreet. Jag, Isabella (syster) och Louise (kompis) ville därefter kolla i några butiker som sista shopping och gjorde det i någon timme! Haha och nu ska jag berätta något roligt och väldigt fail. Våra föräldrar hade redan gått till hotellet efter att vi hade ätit så vi hade fått biljetterna till bussen! Biljetterna skulle räcka till klockan 17 så vi hade en aning stressigt till att ta oss från mitten av Oxfordstreet till Hyde park där bussarna gick. Klockan var typ 16.50, vi ser bussen och börjar springa som galningar för att hinna ta den OCH såklart så ska det stå några idioter i vägen som vi trodde skulle hoppa på bussen men som egentligen bara stod där och pratade med turistguiderna, så busschauffören ser inte oss och åker iväg. :-) Vi blir så himla arga (haha) eftersom att det var den sista bussen skulle gå. Sedan kommer det fram en turistguide och säger att vi ska ta det lugnt, att dom ska hjälpa oss ta oss hem! Vi fattade dock inte hur eftersom att det var den sista bussen och klockan var över 17 så biljetten hade slutat fungera, men dom som arbetade där hade tyckt synd om oss så dom sa att en av busschaufförerna skulle köra oss hem. Dvs, dom fixade en dubbeldäckare-buss bara till oss 3!! Bussturen gick jättebra och han körde oss nästan ända fram till hotellet. Så otroligt snäll! Detta kommer verkligen bli ett minne för livet. Kramis!
/ VARDAG /

LONDON - DAY 2

Dag två består av Harry potter studion utanför London:
↑På ''Harry Potter bussen''↑
↑Utanför studion↑
↑Foajén↑
↑Inne i studion↑
↑Harry's uggla Hedwig (yes, fågeln is reaaal) & Harry's hus i bakgrunden↑
↑Butterbeer↑
↑Inne i studion↑
↑Inne i studion↑
 
Dag 2: Vi vaknade vid 6 tiden, åt snabb frukost och sedan körde taxin oss till busshållsplatsen,  där vi och andra familjer skulle vänta på ''Harry Potter bussen'' som skulle köra oss till studion. Tyvärr har jag inga bilder på bussen men den var verkligen häftig! Eftersom att studion ligger utanför London så tog det nästan 2 timmar att åka dit, vilket var ganska drygt men imed att vi åkte så tidigt på morgonen så sov vi nästan hela vägen haha! Väl framme så var det bara att gå in i foajén då vi redan hade fixat biljetter på nätet. Sedan var det bara att gå genom studion som tog 2-3 timmar! Ni som ska åka till London MÅSTE åka dit. Även fast att man kanske inte är ett Harry Potter fan så är det ändå ett måste. Det var så jäkla coolt att man knappt kunde förstå det! Nu är ju den här studion en kopia MEN bredvid studion så låg ju den riktiga, där allt hade spelats in och alla sakerna som var med i filmen är ju i den här ''kopie-studion'' så det var så himla coolt! När vi var där så var även några djurskådespelare också där som man fick träffa. Den bilden på ugglan var en utav dom djuren som har varit med i filmerna. Så jäkla coolt!
 
Ni som är Harry Potter fans vet ju säkert vad Butterbeer är, right? Det är den drickan/ölen som alla i filmerna dricker OCH om ni åker till studion så kommer ni att få kunna smaka på den. Den här drickan/ölen finns endast i studion i England och på den i USA. Sååå, om ni vill prova på Butterbeer så borde ni åka dit! Jag lovar att om ni åker till Harry Potter studion så kommer ni inte bli besvikna. Det var verkligen värt alla pengarna! 
/ VARDAG /

SHOPPING DEL 1

En liten del av shoppingen.
 
Är så himla nöjd med allt som jag har handlat! Förra gången när jag var i London så kändes det som att allt jag hade shoppat var mest skit men nu är jag verkligen nöjd med allt, så det känns toppen! Är speciellt nöjd med mina Nike Air Force skor (dom vita) som jag länge har tittat på. Sedan dom andra skorna är jag också jättenöjd med. Dom svarta nike skorna kommer bli super nu när jag ska dra igång med träningen igen efter ett låååångt uppehåll och de vit/svarta klackarna när man ska klä upp sig lite fint. Kramisar!