/ MAT/RECEPT /

raw vegan apple pie

Halloj! Firar att det äntligen är lov med en raw vegan apple pie, ett recept från ''Fullyrawkristina'' på youtube. Hon är helt klart en av mina favoriter när det handlar om raw food/vegan mat. Den här tårtan blev jättegod och så otroligt söt i smaken. Peeerfecto! Den är gjord på endast ingredienser från naturen. Hur coolt är inte det!? Ni borde definitivt prova denna äpplepajen. Jag delar Kristinas recept som är på engelska, så om ni är osäkra på måtten så är det bara att fråga eller söka på google. Kramisar!
 
Ingredients:
Approximately 10 apples of your choice
3-4 pounds of pitted dates
Raw dried figs (fresh figs work as well) 
Cinnamon 
Nutmeg (Jag skippade denna ingrediensen)

Directions for the crust:
In a food processor, combine the dried figs and approx. 2 lbs of dates until it reaches a cookie dough consistency. Press this crust into the bottom of your pie pan dish. 

For the apple pie filling:
Blend 3 apples with approx 1 lb of dates, cinnamon, nutmeg, and a small bit of water until it reaches a thick, smooth, pie filling consistency. 

For the layers:
Thinly slice your apples with a knife or with a mandolin and start layering your apple slices with your pie filling as shown in the video. I alternate between an apple layer with an apple pie filling spread layer. Layer up to the top and remove the hold. Done!  
/ MAT/RECEPT /

FRUIT SALAD

Canon Eos 70D
Åh vad jag äääälskar fruktsallad. Helt klart bland det bästa som finns! Har även börjat få ont i halsen, så det är bara bra med extra mycket vitaminer! ;) Efter skolan imorgon tänkte jag och min kompis åka och kolla på lite kläder som vi velat ha. Ska även köpa ingredienser till fredagen, då jag ska prova på att baka vegan/rawfood tårta!!! Har dock inte bestämt mig om det blir Carrot cupcakes with orange vanilla cream frosting eller Apple Pie!? Hmm... Hoppas ni får en bra onsdagskväll, så hörs vi snart igen! Kramisar!!!♥
/ VARDAG /

SUNDAY BREAKFAST

Canon Eos 70D
 
Igårkväll fixade jag och min tvillingsyrra middag för våra gamla klassbästisar. Det var så himla längesedan vi alla träffades tillsammans så det var så kul att alla kunde komma. Vi åt massor av mat, kollade på film och snackade om allt mellan himmel och jord! Så hiiimla mysigt. Vid 1 tiden hade alla gått hem, så det blev att jag vaknade ganska sent idag. Frukosten bestod av kesella, lite färska blåbär och müsli som jag la på kesellan! Sedan tog jag ett kokt ägg och ett glas apelsinjuice. Så enkelt men ändå en riktig lyxfrukost enligt mig. Peeeerfection!!!! Nu ska jag skriva klart min etnicitet uppsats och plugga matte! Kraaamisar.♥